Följ med på kursresa till Neapel!

Neapel, Italien
Datum:
3-6 oktober 2024
Hotell: Hotel San Francesco al Monte****

 

Följ med på kursresa till Neapel!

Neapel, Italien
03.10.2024 kl 00.00 – 06.10.2024 kl 00.00
Endodonti – Evidens i praktiken

Neapel är en färgstark, pittoresk, historisk, passionerad, kulturell, kaotisk och välsmakande stad som inte lämnar dig oberörd. Det är också mycket nära till riktiga pärlor som Capri, Herculaneum, Pompeji och Amalfikusten.

Neapel är den största och viktigaste staden i södra Italien. Dessutom är den också en av de städer i världen, som har existerat längst tid, vilket naturligtvis gör att Neapel har en helt enastående rik kultur och historia. Det var här kejsarna Claudius och Tiberius höll semester. Neapel är en storstad med Europas största historiska centrum, på inte mindre än 1700 hektar. Neapels centrum har fått en välförtjänt plats på UNESCOs världsarvslista, och runt omkring staden ligger flera sevärdheter i världsklass. Neapels behagliga klimat beror på läget vid Napolibukten, som välsignar staden med en behaglig Medelhavsbris.

Kurs: Endodonti – Evidens i praktiken

Allt oftare hör man att diagnostik och terapi i tandvården ska vara evidensbaserad. I denna tvådagarskurs diskuterar vi först om hur evidens kan förstås och tillämpas i det dagliga kliniska arbetet med fokus på endodonti. Vi tar upp några av de vanligaste frågeställningarna i praktisk endodonti mot bakgrunden av den tillgängliga evidensen. 

  • När är överkappning eller pulpotomi lämpliga behandlingar och vilka material ska i så fall användas?
  • Rotbehandling i en eller flera sittningar?
  • Val av instrument, spolvätskor, medikament och rotfyllningsmaterial?
  • När och hur ska den rotfyllda tanden restaureras?
  • När ska en rotfyllning revideras?
  • När är det lämpligt med apikalkirurgi?


Dessutom- ” Neapel och dess omgivningar- då och nu.”
"I denna föreläsning berättar jag något om staden och trakterna runt omkring och om öarna i Neapelbukten. Lite om historia, geografi, kultur och livsstil. Tips om platser att besöka och platser och tider att undvika. Jag berättar också en del om hur det var att arbeta som tandläkare i området på 1980-talet.”

I kursen ingår också praktiska övningar i instrumentering och rotfyllning  Dessa övningar leds av Directa och Sendoline personal.

Föreläsare
Thomas Kvist är kliniskt verksam tandläkare, docent och lektor i endodonti vid Institutionen för odontologi, Sahlgrenska akademin, Göteborgs universitet.

Kort CV:
Thomas Kvist började sin tandläkarbana i privatpraktik, först i hemstaden Borås och sedan i Sorrento i Italien. Sedan drygt 30 år är han verksam som specialisttandläkare i endodonti. Han har varit handledare och ansvarig för specialistutbildning i ämnet. Thomas disputerade 2001 på en avhandling om kliniskt beslutsfattande avseende rotfyllda tänder med periapikala destruktioner. Förutom att vara lärare och kliniskt verksam har han ägnat sig åt klinisk forskning och författat ett 50-tal vetenskapliga artiklar. Tillsammans med Fredrik Frisk har han författat boken ”ENDODONTI” i serien Modern Odontologi på förlaget Gothia fortbildning. Thomas är docent och anställd som universitetslektor och övertandläkare vid Institutionen för odontologi, Sahlgrenska akademin, Göteborgs Universitet.

Länk till kursprogrammet här!

 


OBS! Det finns några få platser kvar med resa från Stockholm. Helt fullbokat från Malmö/Kastrup.

DATUM: 3-6 oktober 2024

PRIS: Kursdeltagare: SEK 24 950:-/person i del i dubbel/twinrum
Medföljande: SEK 21 500:-/person i del i dubbel/twinrum.
Enkelrumstillägg 3.985 kr

HOTELL: Hotel San Francesco al Monte**** är ett före detta kloster med utsikt över det fantastiska panoramat av Neapelbukten.

MER INFO & ANMÄLAN:
Denna resa gör vi i samarbete med BK Travel Solutions. Mer information om resan finns här:
https://projektwebb.bktravelsolutions.se/241003dabdentalneapel

Anmäl ditt intresse via länken ovan. Vi har ett begränsat antal platser.

Vid frågor om kursen kontakta: Staffan Fryklöf på DAB, 0708 59 34 35

Om du har reserelaterade frågor kan du kontakta;

Anders Dahlberg
BK Travel Solutions
E-mail: anders@bkts.se
Tel: +46 (0)40-60 60 222
Mobiltelefon: +46 (0)702-70 33 70

 

Varmt välkommen att följa med!

Frågor? Kontakta Staffan Fryklöf
Staffan Fryklöf
Försäljningschef Förbrukning